Bijtelling auto shortleasen

Als u voor privé doeleinden gebruik maakt van een leaseauto, dan wordt er door uw werkgever een bedrag bij uw loon opgeteld. Of uw fiscus rekent een bedrag voor privé gebruik van uw zakelijke auto. Dit wordt ook wel bijtelling genoemd. Er zijn twee soorten bijtelling 8% en 22%. Dit geldt echter voor nieuwe auto’s. Bij Bochane hebben we namelijk ook nog steeds gunstige 4% bijtellingsauto’s. De hoogte van de bijtelling hangt af van de catalogusprijs en de CO2-uitstoot van de auto.

8% bijtelling

Als u een auto wilt shortleasen met zo min mogelijk bijtelling, dan komt u uit bij de 8% bijtelling. De bijtelling van 8% geldt alleen voor auto’s met een CO2-uitstootnorm van 0 gram/km en tot een fiscale waarde van €45.000,-. Auto’s die hieronder vallen zijn alleen de volledig elektrische auto’s. Bochane heeft ook elektrische auto’s die u kunt shortleasen. Denk hierbij aan de Renault Zoë of Nissan LEAF.

Voorheen varieerde de bijtelling van 0% tot 25%. Daar is echter verandering ingekomen. De 0% categorie is verdwenen en is vervangen voor de 8% categorie. Dit betekent concreet dat u 8% bijtelling betaalt voor auto’s die geen CO2 uitstoten.

22% bijtelling

Bochane heeft een ruim wagenpark met diverse auto’s die een bijtelling van 22% kennen. Dit zijn kleinere auto’s als een Renault Twingo of Volkswagen UP!, maar ook stationwagens als de Renault Clio Estate.

Geldigheidsduur
Het bijtellingspercentage dat geldt bij de eerste ingebruikname van de auto blijft 60 maanden van toepassing. Dit wordt gerekend vanaf de eerste dag van de maand volgend op de eerste ingebruikname. Eigenaar- en gebruikerswisselingen zijn hierbij niet relevant.

Geen bijtelling

Als de zakelijke leaseauto niet of minder dan 500 km per jaar privé gebruikt wordt, dan hoeft er geen bijtelling gerekend te worden. Dit moet echter wel aantoonbaar zijn. Dit betekent dat u in de meeste gevallen een sluitende rittenregistratie moet bijhouden. Heeft u een private leasecontract, dan hoeft u géén bijtelling te betalen en betaalt u gewoon een vast bedrag per maand.

4% bijtelling

Wij hebben niet alleen auto’s met 8% of 22% bijtelling, maar ook nog steeds gunstige 4% bijtellingauto’s. Wilt u weten om welke auto’s dit gaat of wilt u gewoon meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.