Zaken omtrent het Coronavirus

Zijn jullie geopend?

Onze vestigingen blijven open, maar de gezondheid van onze medewerkers en klanten zijn nu onze primaire focus. Hiervoor hebben wij de volgende richtlijnen:

  • Het tijdelijk niet meer schudden van handen.
  • Het houden van minimaal 1,5 meter afstand als wij met u in gesprek zijn.
  • Het strikt opvolgen van alle protocollen omtrent handen wassen.
  • Het gebruik van extra zeep, desinfecterende middelen en papieren doeken voor eenmalig gebruik.
  • Medewerkers met (milde) klachten mogen niet werken.
  • Het uitvoeren van extra schoonmaakrondes in de high-touch-gebieden.
  • Het niet meer aannemen van contant geld. Wij willen u vragen te betalen met uw pinpas.
  • Hoest u of bent u verkouden? Dan verzoeken wij u om op een andere manier in contact met ons te komen. U kunt bijvoorbeeld denken aan videogesprek, telefonisch gesprek of via de chat of e-mail.

Wij kunnen ons voorstellen dat bovenstaande afstandelijk overkomt, zo bedoelen wij het niet. Het is voor uw en onze veiligheid. We gaan hier zeer serieus mee om en gaan ervan uit dat ook u deze maatregelen in acht neemt.

Wat kunnen jullie voor mij betekenen in deze situatie?

Met iedereen die nu niet makkelijk naar hun werk kan willen wij graag meedenken. Wij zijn bereid om tegen extra scherpe condities mobiliteit te leveren, zodat u nog steeds flexibel blijft.

Naast het gereduceerde tarief met 40% korting op alle dag-, week- en weekendtarieven, geven wij 10% extra korting wanneer u een NS-businesskaart of vergelijkbaar kunt voorleggen. U huurt dan al een auto vanaf € 17,50 per dag.

Onze collega’s zitten voor u klaar op de vestigingen om u te adviseren en te voorzien van een schone en veilige auto.

Hoe zit het met de hygiëne van de auto's?

Om zowel uw gezondheid als die van ons te waarborgen worden onze auto’s extra gereinigd bij uitgifte en inname.

Hoest u, bent u verkouden of wilt u liever niet naar een van onze winkels komen?

Dan verzoeken wij u om op een andere manier in contact met ons te komen. U kunt bijvoorbeeld denken aan videogesprek, telefonisch gesprek of via de chat of e-mail. Onze medewerkers staan u graag te woord om een passende oplossing met u te bedenken.

Auto reserveren

Vanaf welke leeftijd mag ik een auto shortleasen?

Er geldt geen minimale leeftijd eis voor het huren van een auto. Wanneer u <21 jaar of korter dan 1 jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs, geldt er wel een verhoging van het eigen risico met € 150,-. Wel kunnen er aanvullende eisen worden gesteld voor de autohuur of geldt er een autoklasse beperking.

Krijg ik altijd een auto in de klasse die ik gereserveerd heb?

Ja, u krijgt altijd minimaal de klasse die u gereserveerd heeft. De aanvraag op deze website is nog geen reservering. Uw aanvraag zal eerst worden bevestigd door een medewerker van Bochane Autoverhuur. Is uw auto niet beschikbaar na de bevestiging? Dan kan het zijn dat u een gratis upgrade krijgt.

Wat zijn de voordelen van shortleasen?

U leaset bij ons altijd de nieuwste auto’s tegen een vast bedrag per maand. U weet dus precies waar u aan toe bent. Binnen die vaste prijs zitten ook nog eens een groot aantal zaken inbegrepen. En niet te vergeten: wij bieden een snelle service, zodat u diezelfde dag nog rondrijdt in uw leaseauto. Meer lezen over de voordelen? Bekijk hier de voordelen.

Welke modellen zijn er beschikbaar?

Wij hebben een groot aantal auto’s beschikbaar. Zit uw gewenste model er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met een offerte op maat.

Hoe gaat Bochane om met mijn persoonlijke gegevens?

Wij verwerken uw gegevens enkel en alleen voor het maken van een offerte en/of reservering.

Kan ik online een offerte op maat krijgen voordat ik reserveer?

Ja, dat is mogelijk.

Contracten en voorwaarden

Mogen er andere personen in mijn auto rijden?

Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs en toestemming van de contractant mag in de auto rijden.

Is het mogelijk het contract tussentijds te beëindigen?

Bij een overeenkomst langer dan 4 maanden geldt dat als de auto eerder wordt ingeleverd dan de einddatum van de overeenkomst er een opslag wordt berekend van 20% over alle reeds gefactureerde maandtermijnen.

Kan het maandbedrag tijdens de looptijd wijzigen?

Het maandbedrag zal niet veranderen, tenzij er fiscale wijzigingen optreden (bijvoorbeeld een wijziging van de houderschapsbelasting, btw, de assurantiebelasting of de invoering van een nieuwe belasting). Dit geldt overigens ook als u een auto koopt. Het bedrag op de offerte is het maandbedrag gedurende de gehele looptijd. Wel kan het gebeuren dat u meer of minder kilometers rijdt dan u van te voren had verwacht. Dit kan dan aanleiding geven het jaarkilometrage in uw overeenkomst te wijzigen. Bochane Autoverhuur behoudt zich het recht voor om elke maand de km stand van de auto op te vragen via de Track&Trace rapportage om eventuele afwijkingen van meer dan 15% t.o.v. de afgesproken maandkilometers eenzijdig aan te passen.

Wat zit er bij de shortleaseprijs inbegrepen?

De volgende componenten zijn inbegrepen bij de maandelijkse leaseprijs:

– Houderschapsbelasting
– Reparaties, onderhoud en zomerbanden
– Schadeherstel en glasreparatie
– Allrisk verzekering met een eigen bijdrage
– Pechhulp Europa
– BTW

De kosten van brandstof dient u wel zelf te betalen. Ook kosten voor parkeren, wassen van het voertuig, connectiviteitsabonnementen en updates van het navigatiesysteem (indien aanwezig in het voertuig en niet vergoed door de fabrikant), bekeuringen en tolgelden zijn voor uw eigen rekening. Dit kan in bepaalde gevallen ook gelden voor het tussen beurten door vervangen of aanvullen van olie, ruitenwisservloeistof en ruitenwissers. Neemt u in deze gevallen contact op met Bochane.

Hebben wijzigingen op het gebied van (houderschap-)belasting invloed op het maandbedrag?

Het maandbedrag kan veranderen als gevolg van fiscale wijzigingen. Fiscale oorzaken zijn bijvoorbeeld wijzigingen van de houderschapsbelasting, assurantiebelasting of de btw. De houderschapsbelasting kan ook wijzigen wanneer u verhuist naar een andere provincie. Dit geldt overigens ook wanneer u een auto koopt.

Hoe hoog is mijn eigen risico bij schade?

Uw Eigen Bijdrage bij Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is €0,00 en uw Eigen Bijdrage bij Casco bedraagt €500,00. Indien het schadebedrag lager is dan uw Eigen Bijdrage, betaalt u alleen het bedrag van de schade en niet de volledige Eigen Bijdrage. Bij de eerste schade berekenen wij u slechts 50% van de eigen bijdrage door (€250,00).

Hoeveel bijtelling betaal ik als ik zakelijk lease?

Er zijn in Nederland twee soorten bijtelling: 8% en 22%. Als u een auto wilt leasen met zo min mogelijk bijtelling, dan komt u uit bij de 8% bijtelling. De bijtelling van 8% geldt alleen voor auto’s met een CO2-uitstootnorm van 0 gram/km en tot een fiscale waarde van €45.000,-. Auto’s die hieronder vallen zijn alleen de volledig elektrische auto’s. Wilt u meer weten over 8% bijtelling, klik dan hier.

Voor de rest van de auto’s betaalt u in Nederland 22% bijtelling. Wilt u meer weten over 22% bijtelling, klik dan hier.

Moet er een borg betaald worden bij het aangaan van een shortleasecontract?

Ja, dat kan. Een borgstelling van twee maanden en betaling geschied door middel van een SEPA-machtiging.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Wij hanteren de algemene voorwaarden.

Reparatie en onderhoud

Mijn auto moet schade gerepareerd worden. Waar kan ik naar toe?

U kunt uw auto ter reparatie aanbieden bij een vestiging van Bochane Groep.

Mijn auto heeft een onderhoudsbeurt nodig. Waar kan ik naar toe?

U kunt een afspraak voor onderhoud plannen bij een vestiging van Bochane Groep.

Zijn alle kosten voor onderhoud en reparatie inbegrepen in het maandtarief?

Al het reguliere onderhoud volgens onderhoudsschema en reparaties die u niet had kunnen voorzien of voorkomen, zijn inbegrepen. Het tussentijds vervangen of aanvullen van olie, ruitenwisservloeistof en ruitenwissers kan in bepaalde gevallen niet inbegrepen zijn. Neemt u in deze gevallen contact op met Bochane Lease.

Verzekeringen en Schade

Is de auto all-risk verzekerd?

Ja, de auto is all-risk verzekerd.

Is mijn auto overal verzekerd?

Uw leaseauto is bijna in alle Europese landen verzekerd. Welke landen dit zijn vindt u terug op uw verzekeringsbewijs, ook wel bekend als de groene kaart.

Er zit een ster/barst in mijn ruit. Wat nu?

Voor glasherstel kunt u contact opnemen met een vestiging van Bochane Groep.

Einde contractperiode en inname

Wat gebeurt er als ik de auto inlever met schade?

De staat van de auto en de aanwezigheid van inleverschades wordt vastgelegd in een innamerapport, opgesteld door de vestiging van Bochane Groep waar u de auto inlevert. Reguliere gebruikersschades zijn acceptabel. Hiervoor ontvangt u geen factuur. Bij grotere schades die niet onder reguliere gebruikersschade vallen geldt de Eigen Bijdrage per schadegeval.

Waar lever ik mijn auto in aan het einde van het contract?

Inleveren doet u bij de vestiging van Bochane Groep waar u de auto ook heeft opgehaald. Daar vindt ook de definitieve inname plaats. In overleg kan de auto ook opgehaald worden op locatie.

Tijdens de contractperiode

Heb ik recht op pechhulp?

Ja, pechhulp is inbegrepen bij Bochane. Bij aflevering van uw nieuwe auto zit in de auto een berijdershandleiding met alle belangrijke (pechhulp) contactgegevens.

Ik rijd meer / minder dan afgesproken, en nu?

Bochane Autoverhuur behoudt zich het recht voor om elke maand de km stand van de auto op te vragen via de Track&Trace rapportage om eventuele afwijkingen van meer dan 15% t.o.v. de afgesproken maandkilometers eenzijdig aan te passen.

Waar gaan mijn bekeuringen heen?

De bekeuringen komen eerst terecht bij Bochane Autoverhuur. Waarna wij ze vervolgens doorsturen naar de contractant.

Moet ik het maandbedrag vooraf of achteraf betalen?

Het maandbedrag wordt altijd vooraf geïncasseerd.

Ik heb een vraag over mijn betalingen

Neem gerust contact met ons op. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tijdens kantooruren.